Ben jij net zo vriendelijk voor jezelf als je voor anderen bent? Kun jij jezelf geruststellen als het allemaal even tegenzit? Compassie hebben met anderen lukt meestal wel. Maar compassie voelen met onszelf en onze eigen gevoelens is een stuk moeilijker. Alhoewel we ons allemaal graag goed voelen, gebruiken we het meest voor de hand liggende middel meestal niet: met onszelf omgaan zoals we dat met anderen doen. Gelukkig kun je zelfcompassie trainen.

Als je start met de beoefening van zelfcompassie kan het je helpen om eerst een ander in je hoofd te nemen die compassie bij je oproept. Je kind, je partner of een goede vriend of vriendin die je oprecht alleen maar het beste toewenst. Elke keer als je in een nare situatie zit of je rot voelt, stel je je deze persoon voor en vraag je je af wat je tegen hem of haar zou zeggen. Vervolgens zeg je dat tegen jezelf. Het begin van zelfcompassie! We raden je wel aan om dit niet hardop in de trein te doen.

Meer zelfcompassie trainen? Doe de module ‘Geef jezelf een break’ van online coaching tool GRIP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

drie × 3 =