Je werkplek is een plek waar je heel wat uurtjes doorbrengt – of je nu thuis werkt of op kantoor. De inrichting van die plek zou dan ook best wat meer aandacht mogen krijgen. En dan hebben we het niet alleen over de functionele kant: het oog wil ook wat. Ben jij het hiermee eens en wil je wel eens wat inspiratie opdoen om je werkplek (nog) mooier te maken, bekijk dan zeker even deze Instagram-accounts.

@officesnapshots.com

Bij OfficeSnapshots.com kunnen designers die werkplekken ontwerpen zelf projecten indienen en dat levert mooie plaatjes op. Op de bijbehorende website vind je nog veel meer foto’s en artikelen over werkplekken wereldwijd.

@buzzispace

BuzziSpace ontwerpt meubels, lampen en akoestische oplossingen voor werkplekken. Het bijbehorende Instagram-account staat vol met mooie voorbeelden. Van felle kleurtjes tot naturel en van staand werken op een balansbord tot achteroverleunen in een leunstoel waarin je wordt afgeschermd voor omgevingsgeluid – alles komt voorbij.

@spacesworks

De dynamische werkplekken van Spaces vind je inmiddels wereldwijd, maar het begon toch echt allemaal in ons eigen Amsterdam. Als je de gezellige en stijlvolle werkomgevingen op de foto’s ziet, krijg je gewoon zin om je laptop mee te nemen en op zo’n plek te komen werken. Maar misschien kun je de uitnodigende sfeer van Spaces ook wel op je eigen werkplek creëren.

@betteroffice

We weten allemaal dat Scandinaviërs meesters zijn in design. Wat dat betreft komt het dus niet als verrassing dat ze hun hand niet omdraaien voor een strakke, functionele werkplek. Op dit Instagram-account van een co-working-centrum midden in Kopenhagen komen heel wat ideeën voorbij. Goed om te weten voor als je ooit in Kopenhagen bent, maar ook in Nederland zouden deze interieurs niet misstaan.

@where.people.work

Op dit Instagram-account maakt het niet uit hoeveel ruimte je ter beschikking hebt voor jouw ideale werkplek. Er staan werkplekken op die op een zolderkamertje of zelfs in een kast passen, maar ook imposante, hoge ruimtes en opvallende kantoorpanden. Om je verder te laten inspireren kun je terecht op designboom.com/work.

@myofficemove

Dit Instagram-account van een website waar bedrijven kunnen zoeken naar nieuwe kantoorruimte is er één om van te watertanden. Zeg nou zelf: heb jij al een ‘goednieuwswand’ (inclusief vrolijke sterretjes) of een hangstoel om in heen en weer te wiegen op je werk? Waarschijnlijk niet – maar het zou wel leuk zijn, toch? Je hoeft dus niet op zoek te zijn naar nieuwe kantoorruimte om dit account te volgen. Je kunt er ook heel goed inspiratie opdoen als je op dezelfde plek blijft werken.

@remoteworkers

Dit Instagram-account gaat net een stapje verder. Het laat mensen zien die hun werk doen zonder aan één plek gebonden te zijn. Ze werken in een hangmat op het strand, op het balkon van hun hotel of in een zitzak in een park. Nu is de grote vraag: laat jij je inspireren om een hangmat op je werkplek te hangen, of laat je je werkplek achter je en word je ook digital nomad?

Wat je stijl ook is en hoe uitgebreid of beperkt je mogelijkheden ook zijn, als je je laat inspireren door deze Instagram-accounts ga je straks vast met (nog) meer plezier aan het werk. Volgen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

13 − 7 =