Sport jij niet of te weinig, maar vind je het moeilijk om jezelf te motiveren om wel te gaan? Wees dan niet teleurgesteld in jezelf, want je hebt de juiste sport gewoon nog niet gevonden. Hoe je jouw sport dan wel vindt? Heel simpel: kies op basis van plezier.

Tegenzin?

Doe iets wat je leuk vindt en je hoeft nooit meer met tegenzin te gaan trainen. Een open deur? Welnee, nog steeds worden ontzettend veel mensen lid van de sportschool “omdat ik eindelijk maar eens wat moet gaan doen (maar in werkelijkheid heb ik er geen zin in)”. Zonde van je tijd en je geld! Je trainingsschema kan nog zo efficiënt zijn, en het sporten nog zo goed voor je lijf: fit word je alleen wanneer je er tijd in investeert en dus daadwerkelijk gaat. Maar sport je met tegenzin, dan haak je op den duur af en komt er helemaal niets meer van.

Plezier!

Dus stop met kiezen op basis van de gehoopte resultaten en start met een sport waar je plezier aan beleeft. Dan hoef je jezelf niet te motiveren, maar ga je gewoon, omdat je er zin in hebt! Vervolgens ben je lekker in beweging en dit maakt je fit. Misschien niet op de snelste of ‘beste’ manier, maar wel op de manier waar jij gelukkig van wordt. Dat geeft niet alleen fysiek, maar ook mentaal een enorme boost. Zo houd je sporten vol en bereik je resultaten, want consistentie is de sleutel tot succes.

Zoek jouw sport

Denk je, sport is niets voor mij? Dan heb je gewoonweg jouw training nog niet gevonden. Want er is meer te doen dan lessen volgen in de sportschool. Misschien wil jij wel liever buiten trainen, in groepsverband of juist alleen, doe je liever iets met minder impact op je gewrichten, vind je een krachtsport leuk of toch juist cardio. Blijf het vooral proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

9 − 6 =